loader

RODINNÝ PORTRÉT ROZBITÝ NA PIXELY

Po háčkovaných košíkoch to chce zmenu a tak som sa rozhodla pridať návod na trochu iný DIY darček.

Poznáte to, čas letí, kamarátky a ich rodiny sa rozrastajú... Tento týždeň nastal konečne čas prerobiť zopár obrázkov a veľkým plusom bol fakt, že som to mala konečne možnosť aj nafotiť.

So sestrou sme veľké fanúšičky Hama beads, nažehlovacích korálikov, ktoré sa dajú zohnať v niekoľkých veľkostiach. Pre tento konkrétny prípad sú najvhodnejšie mini.

Inšpiráciou mi boli všetky Cross Stitch Pixel Family návody, ktorých je na internete neúrekom a iba som si ich upravila pre svoje potreby a namiesto vyšívania som sa vrhla na žehlenie.

Pre tých menej trpezlivých/profíkov odporúčam zakúpiť si pre lepšiu manipuláciu aj zubnú lomenú pinzetu v zdravotníckych potrebách, určite je potom práca s korálikmi značne zjednodušená.

 

 

Návrh postavičiek som si urobila najskôr na štvorčekovom papieri a až potom vyskladala na podložke a zažehlila. Zažehľujem cez papier na pečenie a v prípade mini korálikov treba dávať pozor, nastaviť si žehličku na približne stredný stupeň, netlačiť, iba jemne prechádzať a kontrolovať, či sa koráliky netopia, v prípade mini beads treba trochu cviku.

 

 

Následne ich dám vychladnúť a zaťažím napr. knihou, aby sa neskrútili a zostali pekne rovné a potom sa už kreativite medze nekladú.

Ja som ich prilepila na farbený papier a dala do rámiku ako rodinný portrét.

Opäť jedna z jednoduchých, kreatívnych a relaxačných zábaviek!

Komentáre